Depresia


Depresia este una din cele mai frecvente afectiuni la ora actuala, cu incidenta relativ egala la femei si barbati. Depresia cuprinde o gama larga de simptome si semne si se poate mnaifesta de la forme foarte usoare cum sunt “starile proaste” la forme grave, cu tentative de suicid.

Cauzele depresiei

Cauzele depresiei pot fi si ele foarte variate de la carente alimentare pana la evenimente de viata destabilizatoare.

Manifestarile depresiei

Depresia se manifesta prin tristete, pierderea increderii in sine, scaderea stimei de sine, lipsa bucuriei privitor la activitati care inainte ii faceau placere persoanei, neajutorare, sentimentul singuratatii, sentimente de vinovatie, anxietate, agitatie, dificultati de concentrare, relationare deficitara, oboseala cronica, lipsa poftei de mancare, disfunctii sexuale, etc.

Tipuri de depresie

Exista mai multe tipuri de depresie: depresia reactiva care se datoreaza unui eveniment de viata traumatic, depresia endogena datorata dezechilibrelor chimice la nivel cerebral si frecvent asociata problemelor familiale, depresia bipolara sau tulburarea maniaco-depresiva, depresia post-partum care apare dupa nastere si tulburarile afective de sezon: depresia de primavara datorata schimbarii luminozitatii ambiante.

Tratamentul depresiei

Toate formele de depresie pot fi tratate psihoterapeutic incluzand tehnici de hipnoza clinica.

Mai multe informatii despre depresie:

Comments are closed.